BİST100 endeksi

BİST100 endeksi

Vakıf Katılım

Fed’in piyasalara desteği sürmeye devam ediyor. Pazartesi günü Fed’in şirket tahvili almaya başlayacağını açıklamasının ardından küresel piyasalarında görülen satış baskısı yerini sert alımlara bıraktı. ABD Başkanı Trump’ın 1 trilyon dolarlık altyapı paketi ve BOJ’un piyasalara sınırsız likidite sağlayacağı açıklaması da risk iştahını destekledi. ABD vadelileri ve Asya piyasalarındaki yukarı yönlü seyirle birlikte BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününe sert yükselişle başladı.

Dexamethasone adlı ilacın coronavirüste ölüm oranını 1/3 oranında azalttığı öne sürüldü. BBC'nin haberine göre İngiliz uzmanlar düşük düzeyde steroid tedavisi sağlayan ilaç ölüm oranını solunum cihazına bağlı hastalarda 1/3, oksijene bağlı hastalarda ise 1/5 oranında azalttı.Habere göre, ilaç, hastalarda, coronovirüse karşı küresel ölçekte yapılan çoklu ilaç testlerinde denendi. Bu haber ile birlikte ABD vadelilerinde yukarı yönlü hızlanma görüldü.
Kapanışa doğru Pekinli yetkililerin Pekin'deki tüm okulları kapatacağı haberi ile birlikte satışlar görülse de BİST100 endeksi günü %1,26 artışla 110.939 seviyesinden tamamladı.

BİST100 endeksinde gün içinde takip edeceğimiz direnç seviyeleri 111.600 – 112.300 – 113.000 olacakken, destek seviyeleri ise 110.100 – 109.400 – 108.700 olacak.

Fed Başkanı Powell Senato Bankacılık Komitesi'nde yarı yıl para politikası raporunun sunumunu gerçekleştirdi. Sağlık ortamı düzelene kadar tam bir toparlanmanın muhtemel olmadığını belirten Powell, faiz oranlarının ekonomi rayına girene kadar sıfıra yakın kalacağını açıkladı. Ayrıca Fed’in ekonominin desteklenmesi için tam araçlarını kullanacağını belirtti.

İnfo Yatırım Günlük Bülten

 

Kaynak İnfo Yatirim
Hibya Haber Ajansı