Zihin mimarı Piraye’den: Seyir

Zihin mimarı Piraye’den: Seyir

Vakıf Katılım

Seyir, insanın işlemeyen yaşamının tek kaynağının, kendisi ve dünya ile ilgili inançlarıyla dolu zihin içeriği olduğunu keşfederek, çözüm için tek etkili formülün zihinden özgürleşerek kendi gerçeğini yaşamaya başlamak olduğunu savunan bir yazarın kaleminden dökülüyor.

 

Yazar, zihin konusunda edindiği bilgiler, ulaştığı anlayışlar doğrultusunda geliştirdiği metodolojisini, insanın özgürleşmesi tutkusunu daha fazla kişi ile paylaşabilmek için bir roman kurgusunda ortaya koyuyor ve okuyucunun dönüşüm yolculuğunu başlatabilmesini hedefliyor. Seyir’de, tıpkı yaşamda olduğu gibi karakterler ve olaylar kurgu, yaşanan deneyimler ise gerçek. Seyir’in başrolünde ise bir kadın var.

 

İçindeki insanın işleyememesi sorununun çözümünü bulma baskısının peşinden giden Piraye, insan zihni ve kurgulanan sahte benlik çözümlemeleri sonucu ortaya koyduğu mantıksal dönüşüm metodolojisi ile arayışının da mutlu sona erdiğini ve kendi bireysel dönüşümünü gerçekleştirip bolluk, neşe ve yaratıcılık ile dolu bir yaşama geçiş yaptığını söylüyor. Sonrası ise bunu paylaşma tutkusu ile şekillenen bir yaşam.

 

Kendini keşfet, “gerçekten ve gerçekte yaşa”

 

İnsanın kendine özgü benzersiz bir tasarım içerisinde doğduğunu ve bunu yaşama yansıtabilmesi konusunda önündeki tek engelin gerçek dışı sanrılar ve boş hikayeler olduğunu anlatan Seyir, gerçeği bulma yönünde aldığı bir davet sonucu o yöne koşup kendini bulmaya çalışan bir kadının hikayesini anlatıyor.

 

Sen kimsin?

“Mutluluğa onu kovalayarak değil, ona izin vererek kavuşabilirsiniz” diyen Piraye, değişmeyen ve akmayanın yaşamların sebebinin, her gün aynı “çakma” rolü sergileyen kişinin kendisi olduğunu söylüyor. Ona göre önemli olan, bu sahte kimlikten kendi gerçeğine dönüşüm yolculuğunu gerçekleştirebilmek ve yaşamın her anında kim olduğunu bilerek bunu ifade edebilmek.

 

Piraye Erdoğan hakkında

1966 yılında İstanbul’da doğdu. Üsküdar Amerikan Kız Koleji’ni bitirdikten sonra, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu. Reklam sektöründe üst düzey yöneticiliğe kadar yükseldiği 27 yıllıkişinin yanında, kendini ilk bildiği zamanlardan beri ona eşlik etmiş olan “ bulmam gereken bir şey var” duygusunun peşinde, yurt içi ve yurt dışında ‘uyanış’ ve ‘yaşam kalitesi ve verimliliğini arttırma’odaklı farklı spirituel metodlar üzerine pek çok eğitime katıldı. Arayışı tatmin edici bir sonuca ulaşamadığından ‘’İnsanın sorununun tek sorumlusu’’ olarak tanımladığı kafasındaki o ‘’Hiç susmayan ses”in ve gerçeğin peşine kendi çalışmalarıyla düşmeye karar verdi.

 

Yedi yıl boyunca “insan zihni ve kurguladığı sahte benlik” adına araştırmalar ve çalışmalar yaptı ve sonucunda geliştirdiği özel çözümler, uygulamalar ile kendi metodolojisinin temellerini attı. Dönüşüm yolculuğunda çok gerekli bir unsur olarak konumladığı, yüksek farkındalık ve enerji konularındaki arayışını da nefes ile tanışıp, kendi deyimiyle ‘gerçekten nefes almaya başlayabildiğinde’ sonlandırarak kendi dönüşümünü yaşadı. Kendi geliştirdiğive insanları kendilerini yöneten zihinlerinden özgürleştirip, yepyeni bir zihin yapısı inşa etmelerine rehber olmak olarak açıklanabilecek “Zihin Mimarlığı” olarak tanımladığı hizmeti ile yeni mesleğine adım attıktan kısa bir süre sonra bunu daha fazla insana aktarabilmek adına kendi disiplinini kurdu. “Özgür Zihin, Özgür Nefes” metodolojisini geliştirerek bugün ‘Kendine Özgürleşmek’ adını almış olan dönüşüm kursunu hazırladı.

 

27 yıllık kurumsal yaşamından elde ettiği ‘kurumsal yaşamda insanın işleyememe sebepleri’ deneyimlerini kendi metodolojisi ile harmanlayarak “Özgür Zihin ile İş-lemek” adlı kurumsal eğitimi hazırladı ve kurumlara da hizmet vermeye başladı.

 

Diğer yandan aldığı Human Design eğitimlerini başarı ile tamamlayarak“Living Your Design Guide” sertifikası almaya hak kazanarak tüm dünyada eğitim verebilme yetisine sahip oldu.Aynı zamanda Human Design Kişisel analisti de olarak bu alanda birebir hizmet de vermeye başladı.

 

Kasım 2019’da bir dönüşüm hikayesini anlatan ilk romanı Seyir’i piyasaya çıkardı. Yine 2019’da, özgün zihin dönüşüm programı, “Kendine Özgürleşme - Journey to Self-Liberation” etkisinin sürdürülebilirliğinin onaylanması sebebiyle UNITAR Birleşmiş Milletler Eğitim ve Araştırma Enstitüsü tarafından onaylandı. Program, dünya çapında “Yönetici ve Liderler için Uluslararası Eğitim Merkezi CIFAL Istanbul” desteği ile gerçekleştirilmeye başlandı.

 

Piraye, halen kurucusu olduğu Delphinmind’da, ‘Özgür Zihin & Nefes’ koçlarından oluşan 20 kişilik ekibi ile birlikte insanların zihinlerinden özgür, ‘Tam da istedikleri gibi bir yaşamı’ oluşturmalarına rehber ve destek olabilmek adına çalışmaya devam etmektedir.


Hibya Haber Ajansı