CMG'nin Honduras temsilciliği açıldı

CMG'nin Honduras temsilciliği açıldı

Vakıf Katılım

Çin Medya Grubu'nun (CMG), Çin ve Honduras hükümetlerinin izniyle Honduras'ın başkenti Tegucigalpa'da temsilciliği resmen açıldı. Bu, CMG'nin yurt dışında kurduğu 191. temsilciliği olma özelliğini taşıyor.

Açılış töreninde, Honduras Devlet Radyo ve Televizyon Kurumu ile CMG arasında iş birliği ve temas protokolü imzalandı. İki kurum, iş birliği mekanizmaları, program içerikleri, personel değişimi ve sektörel iş birliği gibi alanlarda iş birliği geliştirecek.

Honduras Cumhurbaşkanlığı köşkü basın ofisi, CMG Tegucigalpa'nın açılışı dolayısıyla bir tebrik mektubu göndererek, CMG temsilciliğinin iki ülke arasında dostluk köprüsü kuracağına inandıklarını belirtti.

Açılış törenine Honduras Kültür Bakanı, Cumhurbaşkanlığı köşkü basın ofisi başkanı ve başkan yardımcısı ile Honduras Devlet Televizyonu dahil yerli medya kuruluşlarının yetkilileri katıldı.

CMG’nin Tegucigalpa’daki temsilciliğinin açılış haberi, Honduras hükümeti ve Cumhurbaşkanlığı köşkü basın ofisinin sosyal iletişim hesaplarında paylaşıldı.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı