Fx piyasalar

Fx piyasalar

Vakıf Katılım

USD/TRY: Dün, ABD Senatosu Bankacılık Komitesi'nde, bazı mali yetkililerin zor durumdaki bankalarla ilgili açıklamaları takip edildi. Yetkililer, bankalarda yaşanan sorunlara ilişkin yapılan sunumlarda sektör kurallarında önemli revizyonlar yapılması gerektiğini vurguladılar. Açıklamaların etkisi ve yatırımcıların özellikle teknoloji hisselerinde satışa geçmeleri piyasalarda baskı oluşturdu. Bugüne bakıldığında ise vadeli piyasalar yükselişte. Veri gündemi de sakin. Yurt içinde ise BDDK 14:00'te bankacılık sektörü şubat ayı bilanço, karlılık, sermaye yeterliliği verilerini yayımlayacak. Fiyatlamalar tarafına bakıldığında ise Dolar/TL 19,0 seviyesinin hafif üzerindeki hareketini sürdürüyor. Ancak, yükseliş eğilimi sınırlı kalmaya devam ediyor. Kurda bu eğilimin sürebileceğini düşünüyoruz, 19,06 - 19,18 hareket alanı olarak takip edilebilir.


EUR/USD: Dün, Fed'in Denetimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Michael Barr, Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) Başkanı Martin Gruenberg ile ABD Hazine Bakanlığı Müsteşarı Nellie Liang, ABD Senatosu Bankacılık Komitesi'ne zor durumdaki bankalara ilişkin bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda sektör kurallarında önemli revizyonlar yapılması gerektiği vurgulandı. Açıklamaların etkisiyle piyasa katılımcılarının risk iştahında baskı oluştu. Dolar endeksi dün %0,4 artışla 102,4 seviyesinden günü tamamlamasının ardından, bu sabah %0,2 artışla 102,6 seviyelerinde seyretmekte. ABD 10 yıllık tahvil faizi, dün 4 baz puan yükselişle %3,57 seviyesinden günü tamamlamasının ardından bu sabah %3,56 seviyelerinde. Üst düzey finans yetkilileri bugün de ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'ne hitap edecek. Bunun yanında, ECB üyelerinin konuşmaları, Banka'nın para politikasına ilişkin olası yeni sinyaller bakımından izlenecek. Paritede teknik seviyelere bakıldığında 1,09 direnç -1,0775 destek seviyeleri olarak takip edilebilir.


XAU/USD: Dün 1.949 - 1.975 seviyeleri arasında hareket eden Ons Altın günü %0,9 oranında yükselişle 1.974 seviyesinden tamamladı. Cuma günü %3,29'lara kadar düşüş kaydeden ABD 10 yıllıklarında ise bu sabah ise yeniden %3,58'lere doğru yükseliş kaydedildi. Dolar endeksi de (DXY) şu aralar 102,5'lerde. Teknik seviyelere bakıldığında ise 1.950 yakın destek olarak izlenebilir. Yükselişler halinde ise 1.978 seviyesinin üzerinde kalındığı takdirde 1.990 bölgesi hedefte kalabilir.

Kaynak  Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı