Koronavirüste bugün

Koronavirüste bugün

Vakıf Katılım

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında verilen destek toplamının 200 milyar liraya çıktığını, 4,4 milyon haneye maddi destek sağladıklarını bildirdi.

Altun, sosyal medya hesabından ''Türkiye'de koronavirüs'' başlığıyla yaptığı açıklamada, ilaç ve aşı üretiminde de yakın zamanda güzel haberler paylaşmayı ümit ettiklerini, tüm seferberliğin ve mücadelenin aziz millet için olduğunu vurguladı.

Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında atılan adımların toplam tutarının 200 milyar TL'ye çıktığını, 1000 TL tutarında maddi destek alan hane sayısının da 4,4 milyona ulaştığına işaret eden Altun, şunları kaydetti:

''Maddi destek kapsamına girmeyen ancak koronavirüs salgını döneminde gelirini kaybeden vatandaşlara yapılacak 1000 TL tutarındaki yardım için e-devlet üzerinden başvurular alınmaya başlandı. 13 ülkeden 3 bin 153 vatandaşın daha Türkiye'ye dönüşleri sağlandı. Çeşitli sebeplerle dönüşüm projeleri tamamlanmadığı için evlerini alamayanlara yapılacak kira yardımı 36 aydan 48 aya çıkartıldı. Ticaret Bakanlığı, KOBİ'leri elektronik ticaret alanında desteklemek amacıyla 'E-ticaret olarak KOBİ'lerin yanındayız' temalı dayanışma kampanyası başlattı. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, 25'i üniversite olan toplam 41 kuruluşun oluşturduğu platformun ilaç için en geç yaz aylarında üretme noktasında olunacağını ve aşı çalışmalarında ise 9 aylık bir zaman dilimi içinde klinik öncesi aşamanın tamamlanacağını belirtti. Türkiye'de turizmin koronavirüs salgını sonrasında hızla toparlanabilmesi için sektör temsilcileriyle yapılan toplantı sonrasında yol haritası oluşturuldu. İlk etapta otellerin yarı kapasiteyle hizmet vermesi ve sahillerde sosyal mesafe kuralının uygulanması kararlaştırıldı.''


Hibya Haber Ajansı