Bayramda mavinin kalbine   yelken açın

Bayramda mavinin kalbine yelken açın

Vakıf Katılım

"Fethiye-Marmaris rotası"

Bayram tatili kısa, aranılan 3 gece 4 günlük kısa bir yolculuk ise Fethiye-Marmaris rotası ideal. Bu kısa rotada doğanın sunduğu tüm güzellikleri ruhun derinlerinde hissedilirken, keşfedebilecek yerler arasında Fethiye Körfezi’nden Göcek’e, Dalyan’dan Akvaryum Koyu’na, Tersane Adası’ndan, Kumlubük’e kadar sayısız cennet gibi koy bulunuyor. Ayrıca bu rotada dünyaca ünlü plajlardan olan ve meşhur Caretta Caretta deniz kaplumbağalarının yumurtalarını bıraktığı İz tuzu plajı yer alıyor.

"Marmaris – Datça rotası"

Marmaris körfezinden Ege’ye doğru uzayan Datça yarımadası, asırlık zeytin ağaçları ve antik kenti ile en güzel rotalar arasında yerini alıyor.  Başlangıç ve bitiş yeri Marmaris olan bu rotaya en yakın havalimanı Dalaman’da. Yaklaşık bir haftalık mavi yolculuk olarak planlanabilecek bu rota, Marmaris körfezinden Hisarönü koyuna ve Datça yarımadasının batı ucundaki Knidos antik şehrine kadar uzanıyor. Bu mavi rota boyunca Çiftlik koyu, Bozuk Kale (Antik Loryma), Kocaada, Bencik ve Kargı koyları, Datça, Kızılada, Bozburun, Kadırga, Kumlubük ve Karya bölgesinin en ilginç antik kenti Knidos kalıntılarını ziyaret edilebilir. Knidos antik kentindeki 2000 yıldan daha eski antik tiyatronun hemen yanı başındaki sahilden, Güney Ege’nin serin sularına uzanabilirsiniz.

"Bodrum, Gökova Körfezi rotası"

Mavinin kalbine giden bu yolculuktan beklenilen hem şehrin kalabalığından kaçıp dinlenmek hem de eğlenmekse bu ikisini bir arada sunan en iyi rota Bodrum-Gökova denilebilir. Gökova Körfezi korunaklı koyları, çam kokulu ormanlar arasından ışıldayan masmavi denizi ile deniz tutkunlarının en sevdiği mavi yolculuk rotalarının başında geliyor. Orak Adası, Yedi Adalar, Kleopatra Adası, Kargılı, Yalıçiftlik, Çamlı Limanı, Karacasöğüt, Çanak Koyu, Değirmen Bükü, İngiliz Limanı, Okluk Koyu gibi eşsiz koyların olduğu rota, gün boyu Ege’nin en güzel koylarında yüzmek ve civarda bulunan tarihi kalıntıları gezmek için ideal. Ayrıca yüzme molaları için durulabilecek birçok koyda minik yerleşim yerleri ve otantik Ege köyleri bulunuyor. Akşam yemeğini bu şirin köylerde taptaze deniz ürünlerinin sunulduğu deniz kenarı restoranlarda yemenizi öneririz.

"Fethiye, Kekova rotası"

Ölüdeniz, Kalkan, Kaş, Kekova gibi ünlü tatil kasabaları ile en çok tercih edilen mavi yolculuk rotalarının başında gelen Fethiye, Kekova rotası hem Demre Çayağzı’ndan hem de Fethiye’den başlar. Çayağzı’na en yakın havalimanı Antalya, Fethiye için ise Dalaman Havalimanı’dır. Bu rotada deniz suyu sıcaklığının Ege’ye göre daha ılık. Kalkan ve Kaş’ın da ziyaret edilebileceği bu yolculukta, Kekova’da batık şehri ve akvaryum koyunu görebilirsiniz. Özellikle antik Simena kalıntılarının bulunduğu Kaleköy görülmeye değer. Fethiye – Kekova rotası için genel anlamda rahat bir rota dense yanlış olmaz. Ancak Patara plajını geçmek için açık denizde yol alınması gerekiyor. 

"Fethiye, Göcek Koyları rotası"

İnsanın ömrünü uzatan Göcek koyları için cennetten bir parça gibi denilse yeridir.  Mavi yolculuk rotası olarak Türkiye’nin en sevilen bölgelerinden olan Göcek koylarında çam ormanlarından gelen temiz hava ve derin mavi suların huzuru ilk andan itibaren sizi saracak. Göcek koylarında 1 hafta boyunca hiç sıkılmadan ve aynı koyda durmadan rahat bir mavi tur deneyiminin yaşanması mümkün. 2-3 yelkenliden başka kimsenin olmadığı bakir koylarda bulunmanın keyfinin yaşanacağı Göcek mavi tur rotasının en popüler duraklarını Hamam Koyu, Sarsala Koyu, Sıralıbük, Kille Koyu, Domuz Adası, Tersane Adası, Yassıca Adaları, Göcek Adası, Manastır Koyu, Göbün koyu olarak sıralanabilir. Rotanın popüler koylarından Hamam’da 2000 yıllık antik Roma Hamamının hemen yanı başında da yüzebilirsiniz.

"Sadece 2 kişi ile bile güvenle denize açılabilirsiniz"

Ünlü yelken yarışçısı Michael Schmidt’in kurucusu olduğu son teknolojiyle donatılmış mükemmel Alman mühendisliğinin ve olağanüstü işçiliğin eseri olan YYachts modelleri, mavi yolculukta konfordan ödün vermeden, tüm temel denizcilik ihtiyaçlarınızı karşılamak üzere tasarlanmış.

Otomatik kontrol sistemleri sayesinde kullanım pratikliği sağlayan YYachts’lar ile geniş bir mürettebata ihtiyaç duyulmadan sadece iki kişiyle bile güvenle denize açılınabilir. İki adet motora sahip YYachts’lar, kolay manevra imkanı sunarken, 2.2 metreye kadar inebilen teleskopik salmasıyla, eşsiz koylara, sığ bölgelere ve marinalara kolayca yanaşılmasını sağlar. Ayrıca enerjisini solar panellerden karşılayan yelkenliler ile yüzde 50’den fazla jeneratör yakıtından tasarruf ederek, çok daha uzun süre seyahat edibilir.

Hibya Haber Ajansı