Piyasa gündemi

Piyasa gündemi

Vakıf Katılım

Fed üyelerinin faiz konusundaki şahin açıklamaları bu hafta piyasaların seyrinde etkisini gösterdi. Doların güçlenmesi, risk iştahının zayıf seyretmesine yol açtı. Dün İngiltere Merkez Bankası piyasada düzeni sağlamak amacıyla uzun vadeli tahvillerde geçici alım yapacağını bildirdi. Yurt içinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu yılın sonuna kadar faizi tek haneli rakama indirmeliyiz şeklinde konuştu. Bugün içinde Fed üyelerinin konuşmaları ve ABD verileri takip edilebilir.  

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler       
•    15:30 ABD – GSYIH Önem: Yüksek
•    20:00 ABD – Fed Mester'ın Konuşması Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Merkez Bankalarının yetkililerinden gelen şahin tonda açıklamaların desteğiyle dolar endeksinde güçlü seyir sürerken, tahvil faizlerinde 14 yılın zirvesi test edildi. Bu bağlamda risk iştahında baskı sürerken, yüksek volatilite öne çıkıyor. BIST-100 Endeksi dün %2,07 oranında kayıpla günü 3.198,16 puandan tamamladı. ABD vadelilerinde bu sabah yatay görünüm yaşanırken, Asya piyasalarında yeşil renk hakim. Avrupa borsalarının hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 18,51 – 18,53 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 18,53’lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne sınırlı alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Dün öğleden sonra artan satışların etkisi ile BIST 100 endeksi, daha önce takip ettiğimiz 3.200 – 3.220 aralığının altında günlük kapanış gerçekleştirdi. Bugün bu aralık üzerinde kalıcı hareketler görülmesi durumunda 3.280 ve 3.330 seviyelerini direnç olarak takip edeceğiz. Endekste 3.200 altında fiyatlamaların devamı durumunda 3.149 seviyesini gün içerisinde önemli destek noktası olarak takip edeceğiz. Satıcılı seyirlerin 3.149 seviyesi altında kalıcılık sağlanması durumunda ise 3.045 seviyesinin gündeme gelebileceğini değerlendiriyoruz. Yarın eylül vadeli pay sözleşmelerinin vade sonu olması nedeniyle, vadeli piyasada işlem gören payların spot piyasadaki fiyatlamalarında oynaklık artabilir. Bu bakımdan yatırımcıların aktif bir zarar durdur stratejisine bağlı kalmaları önem arz ediyor.

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı