Fx gündem

Fx gündem

Vakıf Katılım

USD/TRY: Gerek ABD işsizlik maaş başvurularının beklentilerden iyi gelmesi gerekse Bullard'ın şahin açıklamaları piyasalarda oynaklık yaratsa da risk iştahında net bir bozulma gözlenmedi ki bu sabah ABD vadelileri  yatay. St. Louis Fed Başkanı Bullard politika faizlerinin en az %5-%5,25 bandına çıkarılması gerektiğini vurguladı ve ayrıca konuşmasında "yeterince kısıtlayıcı" hedefine ulaşmak için faizlerin%5-%7 arasında bir noktaya ulaşması gerekeceğine yönelik grafikler paylaştı. Diğer yandan, tahvil faizlerindeki kısmi yükselişle birlikte prim yapan Dolar bu sabah yine baskı altında. Fed yetkililerinin şahin konuşmalarına karşın piyasalarda net bir baskı gözlenmemesi risk algısı açısından önemli. Yurt içinde ise dolar paritesi yatay hareketini koruyarak 18,60'tan kapanışını yaptı. Uzunca bir süredir devam eden yatay görünümüne istinaden kurun bugün 18,5680 - 18,6410 arası bant hareketini yapacağını düşünüyoruz. Bugün yayınlanacak verilerde ABD bölgesinde ikinci el konut satışları, Avrupa'da ECB üyelerinin ve başkanın konuşması yer alıyor. Türkiye'de 10.00'da açıklanan piyasa katılımcıları anketine göre yıl sonu TÜFE beklentisi %68,06 oldu. (önceki %67,78)


EUR/USD: Dün ABD'de St. Louis Fed Başkanı Bullard'ın politika faizlerinin en az %5-%5,25 bandına çıkarılması gerektiğini vurguladı. Bu oranları "yeterince kısıtlayıcı" hedefe ulaşmak için "asgari seviye" olarak nitelendirdi. Fed yetkililerinden gelen enflasyon karşısında faizlerin daha yüksek olması gerektiğine yönelik söylemlerin ardından ABD tahvil faizleri yaklaşık 10 baz puanlık artış kaydetti. Diğer taraftan Fed tarafından gelen şahin açıklamalar piyasa katılımcıları üzerinde risk iştahı açısından net bir baskı yaratmadı; ancak dolar endeksini destekledi. Paritede de baskı gözlenirken, kapanış 1,0368 seviyesinden gerçekleşti. Bu sabah da dünkü kapanış seviyesi etrafında hareket eden paritede 1,0325 seviyesi destek konumunda. Yukarıda ise 1,0425 ve 1,0455 sıralı dirençler olarak takip edilebilir. Bugün başta ECB Başkanı Lagarde olmak üzere ECB ve Fed yetkililerinin konuşmaları takip edilecek.


XAU/USD: Dün 1.755 - 1.775 arasında hareket eden Ons Altın günü 1.761 seviyesinden kapattı ve günü %0,7 oranında düşüşle tamamladı. Fed yetkililerinin gelen şahin açıklamalarla yükseliş kaydeden faiz ve Dolar ile birlikte Ons Altın baskı altında kaldı. Bu sabah ise dünkü kapanış seviyesinin üzerinde hafif artıda seyreden Ons Altın'da 1.753 desteğinin üzerinde hareketler sürebilir ki Fed yetkililerinin şahin açıklamaları risk iştahı üzerinden net bir baskı yaratmadı. Dolar da  tekrar baskı altında. Değerli madende bu sabahki toparlanmanın sürmesi durumunda da 1.780 hedef olarak izlenebilir. Diğer yandan, 1.753 desteğinin altında 1.730 gündeme gelebilir.

Kaynak Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı