Signify UV-C’leri covid 19 virüsünü etkisiz hale getiriyor

Signify UV-C’leri covid 19 virüsünü etkisiz hale getiriyor

Vakıf Katılım

Eindhoven, Hollanda – Aydınlatmada dünya lideri olan Signify (Euronext: LIGHT), ABD'de bulunan Boston Üniversitesi'ndeki Ulusal Yeni Görülen Bulaşıcı Hastalıklar Laboratuvarları’yla (NEIDL)1 birlikte Signify'ın UV-C ışık kaynaklarının COVID-19'a neden olan SARS-CoV-2 virüsünü etkisiz hale getirmedeki etkinliğini doğrulayan araştırmalara imza attı.

 

Boston Üniversitesi Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Doçenti Dr. Anthony Griffiths ve ekibi, SARS CoV-2 salgının başlangıcından bu yana bu alandaki bilimsel gelişmeleri desteklemek için yeni araçlar üzerine çalışıyor.2 Araştırmaları sırasında aşılanmış materyalleri bir Signify ışık kaynağından gelen farklı dozlardaki UV-C radyasyonuna maruz bırakan ekip, bu uygulamanın çeşitli koşullar altındaki inaktivasyon kapasitesini değerlendirdi. 5mJ/cm2’lik bir doz uygulayan ekip, altı saniye içerisinde SarS CoV-2 virüslerinde %99 oranına bir azalma kaydetti. Bu veriler ışığında, 22mJ/cm2’lik bir dozun 25 saniye içerisinde virüsü %99,9999 oranında azaltabileceği tespit edildi.3

 

Konuyla ilgili konuşan Dr. Anthony Griffiths, “Test sonuçlarımız, belirli bir dozun üzerindeki UV-C radyasyonunun virüsleri tamamen inaktive ettiğini gösteriyor; radyasyon uyguladıktan saniyeler sonra herhangi bir virüs tespit edemedik. Gerçekten heyecan verici olan bu bulguların, COVID-19'un yayılmasını sınırlandırmaya yardımcı olabilecek ürünlerin geliştirilmesine hız kazandırmasını umuyoruz.” dedi.

 

UV-C ışık kaynakları alanında lider olan Signify, 35 yılı aşkın süredir UV teknolojisinde öncü bir rol üstleniyor En yüksek güvenlik standartlarına uygun olarak tasarlanmış, üretilmiş ve kurulmuş UV-C aydınlatmada Signify, geçmişten günümüze kadar sayısız inovasyona adını yazdırdı.


Signify’ın CEO’su Eric Rondolat ise: “Koronavirüsle mücadelede Boston Üniversitesi’yle olumlu sonuçlar aldığımız bu iş birliğini gerçekleştirmiş olmaktan çok memnunum. Boston Üniversitesi, virüssüz ortamlar sağlamanın yollarını arayan şirketler ve kurumların önleyici bir tedbir olarak kullanabilecekleri ışık kaynaklarımızın etkililiğini doğruladı. Bu teknolojinin koronavirüsle mücadeleye yardımcı olma potansiyeli göz önüne alındığında, Signify UV-C aydınlatma teknolojisini sadece kendi kullanımı için değerlendirmeyecek ve diğer aydınlatma şirketlerinin de kullanımına sunacak. Artan dezenfeksiyon ihtiyacını karşılamak adına önümüzdeki aylarda üretim kapasitemizi kat be kat arttıracağız”dedi.

 

1 NEIDL, Biyogüvenlik Seviyesi 2, 3 ve 4 olan önemli korumalı laboratuvarları kapsayan son teknoloji donanıma sahip bir araştırma tesisidir

2 Dr. Griffiths’in ekibi, insanlarda ciddi veya ölümcül hastalıklara neden olma potansiyeline sahip organizmalar dahil olmak üzere 3. ve 4. Risk Grubundaki virüsler için aşılar ve tedaviler geliştiriyor

3 Araştırma değişkenleri talep üzerine temin edilebilir

 

Signify Hakkında

Signify (Euronext:LIGHT), profesyoneller, tüketicilerve Nesnelerin İnternetiiçinaydınlatmadadünyalideridir.Philips ürünlerimizilebirlikteInteract bağlantılı aydınlatma sistemleri ve veri etkin hizmetler bir taraftan ticari değer yaratırken bir taraftan da evlerde, binalarda ve şehirsel alanlarda yaşam kalitesinin arttırılmasına yardımcı olur.2019 yılında 6,2 milyar Euro değerinde satışlarımız ve dünya genelinde 70’ten fazla ülkede yaklaşık 32.000 çalışanımızla daha aydınlık yaşamlar ve daha iyi bir dünya için ışığın olağanüstü potansiyelini açığa çıkarıyoruz.Signify olarak,DowJones Sürdürülebilirlik Endeksi'nde üç yıl üst üste Endüstri Lideri seçildik.Signify ile ilgili haberlere Newsroom, Twitter ve LinkedIn üzerinden ulaşabilirsiniz. Yatırımcı iseniz Yatırımcı İlişkileri sayfasından daha fazla bilgi alabilirsiniz.


Hibya Haber Ajansı