Bizim Toptan’dan yenilenebilir enerji yatırımı

Bizim Toptan’dan yenilenebilir enerji yatırımı

Vakıf Katılım

Bizim Toptan, Gebze’deki mağazasına kurulan çatı tipi güneş enerjisi sistemi sayesinde, mağazadaki elektrik ihtiyacının tamamını güneş enerjisinden karşılayacak.

Bizim Toptan, karbon kullanımını azaltmak ve iklim değişikliğiyle mücadele etmek için temiz enerji yatırımları kapsamında Gebze mağazasında güneş enerjisi sistemini devreye alıyor. Mağazanın çatısına kurulan sistemin devreye girmesiyle elde edilecek 264 kWp kurulu güçle mağazadaki elektrik tüketiminin %107’si, yani mağazanın elektrik ihtiyacının tamamından fazlası güneş enerjisinden karşılanacak. Yapılan bu yatırım ile Bizim Toptan’ın yıllık 141 ton karbon emisyon azaltımı hedefleniyor. Bu rakam yaklaşık 6 bin 300 adet ağacın bir yılda temizleyebildiği sera gazı miktarına denk geliyor.

Hüseyin Balcı:  Temiz enerji yatırımlarına odaklanıyoruz

Bizim Toptan CEO’su Hüseyin Balcı, sektörün öncü şirketlerinden biri olarak, tüm paydaşları için sürdürülebilir değer oluşturmayı önemli bir sorumluluk olarak gördüklerini söyledi. 2022’nin başarılı ve stratejik hedefleri yolunda ilerledikleri  bir yıl olduğunu kaydeden Balcı, “Operasyonlarımızı genişletirken dünyamıza, tüm canlılara ve gelecek nesillere karşı sorumluluklarımız olduğuna inanıyoruz, bu amaçla da alanında öncü bir şirket olarak, enerji verimliliğini artıran teknolojilere ve yenilenebilir enerji yatırımlarına odaklanıyoruz. İklim teknolojilerini geliştirmek ve uygulamak, dünyanın net sıfır gündemi için kritik öneme sahip. Dünyada elektriğin yarısından fazlası halen fosil kaynaklardan karşılanıyor. Sürdürülebilir bir dünya ise yenilenebilir enerji kaynaklarının enerji üretimindeki payını artırmakla, enerjiyi verimli kullanmakla mümkün. Gebze mağazamızda devreye alınacak yenilenebilir enerji sistemi ile ihtiyaç duyulan enerjinin tamamı güneşten temin edilerek bu konuda örnek teşkil edecek. Bundan sonra da bu konudaki yatırımlarımızı sürdürerek bağlı bulunduğumuz Yıldız Holding’in 2050 yılı ‘net sıfır’ hedefine de katkılar sağlayacağız” dedi.

Bizim Toptan Satış Mağazaları hakkında: 

2001 yılında kurulan Bizim Toptan Satış Mağazaları, 72 ilde 180 mağazasıyla Cash & Carry (Organize Toptan Ticaret) sektöründe mağaza sayısı bakımından en büyük ve erişilebilirlik açısından en yaygın firmadır. Bizim Toptan, müşterilerine tüketici nezdinde bilinirliği yüksek çok-uluslu ve uluslararası markaların yanı sıra kendi özel markalarının da dahil olduğu yaklaşık 8 bin ürünün satışını gerçekleştirmektedir. Dijital yatırımlarıyla altyapısını sürekli geliştiren ve müşterilerine kişiselleştirilmiş hizmetler sunan Bizim Toptan, PROSAF operasyonuyla da ev dışı tüketim müşterilerine "yerinde teslim" hizmeti sunmaktadır. Halka açık bir şirket olan Bizim Toptan'ın hisseleri Borsa İstanbul’da BIZIM koduyla işlem görmektedir.