Ankara’da “Avrupa Hareketlilik Haftası” başlıyor

Ankara’da “Avrupa Hareketlilik Haftası” başlıyor

Vakıf Katılım

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) Elektrik Gaz Otobüs Genel Müdürlüğü(EGO), kentleri ve belediyeleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri almaya ve desteklemeye teşvik eden “Avrupa Hareketlilik Haftası” için hazırlıklarını tamamladı.

ABB EGO Genel Müdürlüğü Avrupa Türkiye Delegasyonunun destekleriyle “Çeşitlendirerek devam et” sloganıyla tüm dünyada 16-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen “Avrupa Hareketlilik Haftası”nı çeşitli etkinliklerle kutlayacak.

Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen Avrupa Hareketlilik Haftası Koordinasyon toplantısına EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, Hizmet İyileştirme ve Kurumsal Gelişim Daire Başkanı Ayten Gök, Ulaşım Teknolojileri Daire Başkanı Bülent Özkan, Ankara Kent Konseyi Bisiklet Meclisi Başkan Yardımcısı Meltem Akkaş Görür ve paydaşlar katıldı.

Tüm vatandaşlar etkinliğe davetli

Tüm bu aktiviteler sonucunda Ankara'da daha güvenli, daha çevreci, daha temiz, daha sağlıklı ve daha erişilebilir bir ulaşım fikrini oluşturmayı hedeflediklerinin altını çizen EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, “Avrupa Hareketlilik Haftası, bildiğiniz gibi 2002 yılından beri kentleri ve belediyeleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri almaya ve desteklemeye teşvik eden ve 16-22 Eylül tarihleri arasında dünyanın her tarafında kutlanan Avrupa Komisyonu girişimidir.” ifadesinde bulundu.

2022 yılında 36 ülkeden bin 760 şehir katılım sağlayacağını belirten Alkaş, “ABB EGO Genel Müdürlüğü olarak çok kapsamlı bir şekilde ilk olarak 2019 yılında bir etkinlik gerçekleştirdik. 2020 yılı Covid-19 Tedbirleri kapsamında maalesef sönük geçti 2021 yılında da oldukça güzel etkinlikler düzenledik. Çıtayı bu sene daha yükseğe çıkarıyoruz ve bu sene çok daha güzel etkinlikler yapacağız.” diye konuştu.

Ankara turu yapılacak

Etkinlik kapsamında;  Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında Aşkabat Caddesi (Bahçelievler 7. Cadde) trafiğe kapatılacak ve Büyük Ankara Bisiklet Turu gerçekleştirilecek. Cadde üzerinde konserler, yoga etkinliği, dans etkinliği ve DJ performansı gibi birçok farkındalık etkinliği de düzenlenecek.

16 Eylül 2022 Cuma günü Bisiklet Kampüsü’nde Gazi Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bahar Yenigül’ün katılacağı “İklim Değişikliğinde Bisikletin Rolü” adlı söyleşiler gerçekleştirilecek. 17 Eylül Cumartesi günü Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Büyükşehir Belediye Başkanlık Makamında Avrupa Birliği Türkiye Delegasyon Büyükelçisi Nikolaus Meyer-Landrut ile görüşme gerçekleştirecek.

Tiyatro, konser ve bisiklet sürüşleri etkinlikleri

17 Eylül Cumartesi günü 30 Ağustos Parkı’nda “Gençler ve Genç Kalanlar Birlikte Yürüyor” ve Adnan Ötüken Parkı’nda Kidical Mass Ankara Topluluğu iş birliği ile “Çocuklar İçin Sürüş Şenliği” düzenlenecek. 8 Eylül Pazar günü Aşkabat Caddesi’nde “Otomobilsiz Pazar Günü”, “Büyük Ankara Bisiklet Turu” ve  konserler düzenlenecek.

Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde bir hafta boyunca gerçekleştirilecek etkinlikler ise şöyle;

-"19 Eylül Pazartesi günü 13.00-14.00 saatleri arasında Bisiklet Kampüsü’nde “Benim Tercihim Bisiklet” konulu söyleyişi

-19 Eylül Pazartesi günü saat 14.00-16.00 saatleri arasında Bisiklet Kampüsü’nde “Kadın Sürüşü Eğitimi”

-20 Eylül Salı günü 14.00-16.00 saatleri arasında Ankara Kent Konseyi Kabul Salonu’nda “Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Nedir?” konulu panel

-21 Eylül Çarşamba günü Eryaman Bisiklet Yolu’nda “Elektrikli Bisiklet Sürüşü”

-22 Eylül Perşembe günü 13.00-15.00 saatleri arasında Bisiklet Kampüsü’nde Ankara Kent Konseyi Bisiklet Meclisi iş birliği ile “Bisiklet Oyunları ve Oryantiring”

-22 Eylül Perşembe günü sosyal medya kanallarında “İşe Bisikletle Gidiyorum” kampanyası"

Hibya Haber Ajansı