ABB’nin ücretsiz internet hizmetinden 662 bin 736 vatandaş yararlandı

ABB’nin ücretsiz internet hizmetinden 662 bin 736 vatandaş yararlandı

Vakıf Katılım

Akıllı kent uygulamaları kapsamında vatandaşların hayatını kolaylaştırmayı ve ekonomik yönden destek olmayı amaçlayan ABB’nin ücretsiz internet hizmetinden kent genelinde 73 noktadan erişim sağlanıyor. Ücretsiz internet hizmetinden 662 bin 736 vatandaş 5 milyon 547 bin 556 kez yararlanırken toplamda 2,5 milyon GB’tan fazla veri kullanıldı.

Büyükşehir Belediyesi ücretsiz Wi-Fi ağına erişilebilmesi için 73 noktada vatandaşlar için uyarıcı tabelalar mevcut. Ayrıca yerli ve yabancı turistler dahil tüm Başkentlilerin bu hizmetten yararlanabilmesi amacıyla “wifi.ankara.bel.tr” adresi üzerinden aktifleştirilen Wi-Fi bağlantısı olan noktalar, harita üzerinden görülebiliyor.

Uygulamadan yararlanmak isteyen vatandaşlar cihazlarının Wi-Fi özelliğini kullanarak “Ankara Buyuksehir Wi-Fi” kablosuz ağına girmesi ve ilk kullanımda cep telefon numaralarını sisteme tanıtarak üye olması gerekiyor. Vatandaşlar üyelik işleminin tamamlanmasının ardından cep telefonuna gelen bağlantı şifresi ile kent genelinde uygulamanın geçerli olduğu her yerde internete bağlanabiliyor.

Hibya Haber Ajansı