Modayı takip edemeyenler moda danışmanlarının kapısını çalıyor

Modayı takip edemeyenler moda danışmanlarının kapısını çalıyor

Vakıf Katılım

Her dönem değişken bir sektör olan moda dünyası kişilerin akımlara uyum sağlamasını zorlaştırıyor. Bu da meslek profesyonellerinin bu konudaki pozitif etkisini gözler önüne seriyor. Kendi stilini oluşturmak, trendleri yakalamak ve ruhunu yansıtan bir gardroba sahip olmak isteyenler moda danışmanlarının kapısını çalıyor. Bu alanda Türkiye’nin bilinen isimlerinden biri olan Aysun Kaba ise politikacı, iş insanı, sanatçı ve markalara stil, alışveriş, gardırop danışmanlığı yapmanın yanı sıra, kaleme aldığı kitaplarıyla Türkiye’de modanın nabzını tutmaya devam ediyor. Üniversitelerde modaya dair ders veren Aysun Kaba, sunuculuğunu yaptığı etkinlik ve programlarla da bu alanda uzmanlaşmak isteyen gençlerin kariyer yolculuklarına rehberlik ediyor.

Hem eğitmenlik hem de danışmanlık yaparak modayı herkes için mümkün kılıyor

Uzun yıllara dayanan bilgi ve deneyimini kendisine başvuran kişi ve markalarla paylaşarak onlar için birer yol haritası oluşturduğunu aktaran Aysun Kaba, “Modanın trendlerini takip etmek ve bunu kendi stiline uyarlamak büyük bir emek ve zaman gerektiriyor. Oysa bunu gerçekleştirmek günün koşturmacası içinde her zaman mümkün olmuyor. Tam da bu yüzden bakış açısı ve karakterine uygun tarz yaratmak isteyen moda tutkunlarıyla deneyimlerimi paylaşarak onlara ilham oluyorum. Aysun Kaba ile Stilini Keşfet, Kim Korkar Hain Kırk'tan ve Moda Dönek Bir Tanrıçadır isimli kitaplarımla ve farklı mecra, kanal ya da gazetelerde işler yaparak modanın güncel dinamiklerini meraklısı olan herkese ulaştırıyorum. Başkent Üniversitesi’nde gençlere verdiğim eğitimlerle de bu alanda uzmanlaşmak isteyen gençlerin kariyerlerine katkıda bulunuyorum” ifadelerini kullandı.

Erkekler de modanın yakın takipçisi

Aysun Kaba stil sahibi olmak isteyen ve trendleri yakından takip eden erkekler için günlük hayatın vazgeçilmez parçalarından takım elbiselerin seçimi ve bakımı ile ilgili tecrübelerini aktardı. Takım elbise seçiminde en önemli hususlardan birinin uygun bedeni tercih etmek olduğuna dikkat çeken Aysun Kaba, “Fazlaca bol ve olması gerekenden küçük görünen takımların erkekler üzerinde iyi bir görüntü yaratmaz. Dar bir takım elbisenin yırtmacının bile düzgün görünmeyebilir. Ayrıca ceket kol uzunluğunun da baş parmak bitiminde olması gerekiyor ve doğru boyun gömlek manşetinin 1 santimetre kadar göründüğü şekilde olmalı. Doğru bir görüntü için ceket omuz genişliğinin de oldukça önemli. Kişinin omuz genişliğinden 1 santimetre geniş olan ceketin en iyi sonucu verecektir.” diye konuştu.

Takım elbise seçimi kadar onu korumak da önemli

Kıyafetlerin seçimi kadar önemli bir husus da onları uzun süre ilk günkü gibi muhafaza etmek olduğunu vurgulayan Kaba, “Uzun vadede yıpranmaya neden olacağı için takım elbiseler çok sık kuru temizlemeye verilmemeli. Çıkardıktan sonra fırçalamak, bir süre havalandırmak ve yuvarlak hatlı ahşap askı kullanmak takım elbiselerin kullanım ömrünü uzatıyor.” dedi.

Kadın modasının bu yılki trend parçası: Maksi etekler

Tavsiyeleriyle kişilerin daha etkin bir görünüme sahip olmasına rehberlik eden Aysun Kaba kadınlar için de bu yılki önerisini şu sözlerle paylaştı:

“Özellikle jean kumaşla öne çıkan maksi eteklerde hemen her türden kumaştan etkileyici parçalar mevcut. Trendlerde oldukça öne çıkan ve kombindeki diğer parçalarla hem şık hem de spor bir görüntünün elde edilebileceği maksi etekler bu yılın gözdesi. Basic bir kazak ve zincir kolye ile kombinlediklerinde sonuca inanamayacaklar. Ayrıca boyfriend ceket içine crop ile de kombinlenebilir. Ayakkabı seçiminin de bu noktada önemli ve yırtmaçlı etekler için çizme iyi bir seçenek olur. Düz terlikler ve babetin de kombini tamamlayıcı başarılı parçalar.”

Hibya Haber Ajansı